lördag 29 december 2018

Allt är inte glömt

Allt är inte glömt är en mörk och gripande berättelse om hur ett överfall kan påverka en familj och vad man är beredd att göra för att skydda sitt barn. Den väckte mycket tankar hos mig. Vad skulle jag vara beredd att göra? Vad är rätt och fel? Hur skulle man reagera?

Handling: I det välmående lilla samhället Fairview, Connecticut, känner alla varandra. De boende i staden chockas när 15-åriga Jenny Kramer en natt blir brutalt överfallen i samband med en fest. Kort därpå genomgår Jenny en kontroversiell behandling som ska få henne att glömma den traumatiska händelsen. Efteråt minns Jenny mycket riktigt ingenting. Men i takt med att de fysiska såren läker tränger de känslomässiga och kroppsliga minnena fram.

Överfallet skapar också en djup spricka i Jennys familj. Fadern Tom, som hela tiden varit emot behandlingen, blir besatt av att hitta gärningsmannen. Hennes mor Charlotte å sin sida verkar mest intresserad av att sopa det hela under mattan, för att till varje pris undvika sprickor i familjens polerade fasad.


Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Allt är inte glömt
Originaltitel: All is not forgotten
Författare: WendyWalker 
Antal sidor: 313
Förlag:  Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789137150048
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: