torsdag 6 december 2018

Snödrev av Helene Tursten


Det första jag föll för var att huvudpersonen vågade visa sig svag. Inför sin chef. Det känns ovanligt och väldigt uppfriskande. Men jag föll också för att boken är spännande ända in i det sista.

Handling:
Kriminalinspektör Embla Nyström är på semester i norra Dalsland när hon får ett samtal från sin släkting Harald. En död man har hittats i en av stugorna han hyr ut, och när Embla kommer dit upptäcker hon att det rör sig om en regelrätt avrättning. Den döde mannen är en av de största ledarna inom organiserad brottslighet i Sverige. Han är också en av dem som ligger bakom försvinnandet av Emblas barndomskompis Louise. Ett femton år gammalt brott som aldrig blivit löst. Kort efter upptäckten i stugan hittas flera personer i gangsterbossens innersta krets döda. Utredningen av morden leder Embla från Ulvsjön hela vägen till Split i Kroatien. Kan jakten på de skyldiga ge henne svar på vad som hände för alla år sedan? Finns det en chans att hennes vän fortfarande lever?
Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Snödrev
Författare: Helene Tursten
Serie: Embla Nyström #3
Antal sidor: 461
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789176795804
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

1 kommentar:

Lotta Lundh sa...

Läs gärna min debut Kvinnornas Hus också! Den kom ut i oktober på Tallbergs Förlag, och är en deckare om mäns våld mot kvinnor.
lottalundh@hotmail.com