torsdag 8 november 2018

Julpeppen lucka 8

Jag tycker verkligen om när man gör noveller vars berättelse hänger ihop, men som har olika huvudpersoner. Att de är egna berättelser, även om vissa personer förekommer i flera berättelser. Det känns som att öppna julklappar.

Författarna har lyckas väva ihop berättelserna, på ett sätt som gör att det inte märks att det är fyra olika författare. 

Det är en riktigt julig berättelse som för tankarna till Charles Dickens och förra årets ungdomsjulroman Let it snow. Det här är ett riktigt mysigt sätt att börja julmånaden.

Handling: Det är dagen före julafton och en långtradare fullastad med julklappar kör längs glashala vägar i ymnigt snöfall. När lastbilen får sladd och välter blir hela länsvägen blockerad, alla julklappar sprids ut över vägen och ingen kommer fram. Istället måste man ta den alternativa vägen förbi det gamla stationshuset som inrymmer ett kafé och kulturhus som för en tynande tillvaro. Men kaféet börjar nu fyllas av en brokig skara människor som alla har sina alldeles egna anledningar till att ta sin tillflykt just hit, och plötsligt börjar det få liv igen.
Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Snöstorm och kanelhjärtan 
Författare: Camilla Lagerqvist, Pernilla Gesén, Karina Berg Johansson och Jesper Tillberh
Antal sidor: 170
Förlag: B|Wahlströms
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789132207716
Finns t ex hos: AdlibrisBokus

Inga kommentarer: