lördag 24 november 2018

Julpeppen lucka 24


Hans Christian Andersens bästa sagor innehåller ett par av de sagor som satte djupa oförglömliga spår hos mig som barn och som jag, trots att de är sorgliga, älskade. Jag förknippar dom med julen eftersom de har jul-element i sig. Jag pratar om Flickan med Svavelstickorna, Granen och Snögubben.

Flickan med Svavelstickorna är den bästa saga jag vet. Men ack så sorglig. Men jag vet att barn inte ryggar för sorgligt och hemskt i sagor. Ibland vill man ha det som barn. Det finns något lockande i det.

Hans Christian Andersens bästa sagor är en riktigt fint illustrerad bok. Jag håller med titeln, för den innehåller hans bästa sagor. Det är sagor som håller än idag och som jag läst för mina barn och får jag barnbarn, så lär de få höra dessa. Jag tycker det är en fantastiskt fin julklapp att ge sina barn och barnbarn.

Förutom Granen, Snögubben och Flickan med svavelstickorna finns favoriterna Elddonet, Dummerjöns, Tummelisa. Den fula Ankungen och Kejsarens nya kläder och en mängd andra underbara sagor.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Hans Christian Andersens bästa sagor
Antal sidor: 140
Förlag: Ordalaget förlaget

Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789174692518
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon