tisdag 1 maj 2018

Erotiskt skrivande för ensamma änkor


Erotiskt skrivande för ensamma änkor överraskade mig totalt. Jag blev nog lika överraskad som huvudpersonen när hon märkte vad änkorna, som hon håller kurs med, är kapabla till. Men jag är överraskad på ett bra sätt. Jag ler när jag tänker på dom. Kvinnorna i berättelsen är skildrade med ömhet och kärlek. Man tar dom till sitt hjärta. Det känns sorgligt att lämna dom nu när boken är slut.

Så är det nog visst med att dyka in i en annan kultur, speciellt en blandkultur som man inte har npgon kunskap om. Det är spännande och intressant.

Erotiskt skrivande för ensamma änkor är en uppfriskande och rolig feelgood som definitivt är underhållande!


Handling: Nikki har flyttat hemifrån och bor ovanför den pub hon arbetar på i London. Det är inte hennes mamma nöjd med alls, en punjabitjej bor inte på egen hand!  Nikki tycker det är svårt ibland att vara både brittisk och indisk. Hon förstår inte alls sin syster som vill ha ett arrangerat äktenskap. Trots det går hon med på att hänga upp systerns annons på det sikhiska sambandets anslagstavla. 

Där ser hon en annons efter en lärare i kreativt skrivande. Det passar henne perfekt eftersom hon behöver tjäna mer pengar sedan pappan dött, så hon kan hjälps sin mamma. Det visar sig dock på första lektionerna att alla kvinnor är änkor och dessutom är alla utom en analfabeter. Hon är anställd för att lära dom skriva. Men när en av änkorna hittar den etotiska bok som Nikki köpt på skämt till sin syster och läser högt ur den, då tar kursen en helt annan väg. Dessa kvinnor i sona traditionella kläder visar upp en helt annan sida än Nikki väntat sig.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Erotiskt skrivande för ensamma änkor
Originaltitel: Erotic Stories för Punjabi Widows
Författare: Bali Kaur Jaswal
Antal sidor: 358
Förlag: Massolit förlag 
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789176795545
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Inga kommentarer: