måndag 30 april 2018

Innan ankorna drunknar av Ivana Vukadinovic

Innan ankorna drunknar är en imponerande debut. Författaren lyckas otroligt väl förmedla känslorna hos Zandra samt hennes sätt att se omvärlden. Det var verkligen som att gå i Zandras skor ett tag. Att leva i en 18-årings värld med alla svårigheter som man kan omges av då. Berättelsen känns välförankrad i den verklighet som ungdomar lever idag i. 

Man kan ju tro att det svåra ämnet gör den tung att läsa, men det är precis tvärtom. Författaren har skrivit en bok där sidorna bara flyger fram. Jag rekommenderar vant boken! 

Handling: 18-åriga Zandra reser iväg en vecka till New York. Hon lämnar den datorspelande pojkvännen hemma. På planet möter hon Oliver. Hon dras till honom. Zandras mamma har pratat om hur viktigt det är att göra misstag när man är ung. Zandra tänker att misstag är bra att göra för att kunna skriva djupare dikter. Hon slits mellan att vilja göra ett misstag och inte. Till sist låter hon det hända. När hon kommer hem blir allt fel. Hon erkänner vad hon gjort. Hon känner sig ful och tjock och läser bloggen Happyskinny. Tillvaron handlar om att försöka få pojkvännen att förlåta henne och bli smalare.Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Innan ankorna drunknar
Författare: Ivana Vukadinovic
Antal sidor: 207
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2017
ISBN: 
9789188265630
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: