lördag 14 april 2018

Gröna fingrar sökes

Jag är förälskad! Gröna fingrar sökes är en charmig och mysig läsning med mycket hjärta. Samtidigt tar den upp ett svårt och viktigt ämne - våld i hemmet. Det är många intressanta karaktärer, som jag verkligen gillar att läsa om och följa.

När jag läste den kändes det som när våren kommer. Den förde in färg, sol och värme. Omslaget harmoniserar bra med berättelsen. Gröna fingrar sökes är ett riktigt guldkorn i vårens utgivning!

Leyla bor utanför Stockholm med sin man och 6-årig son. Hennes man dricker allt mer och får vredesutbrott som går överstyr. Han slår henne. Leyla behöver komma ifrån och ser en annons om att hyra en koloniträdgård i utbyte om att man tar hand om och sköter om den. Hon söker. Det är en gammal dam, Agnes i Måneby, som annonserar. Eftersom hennes cancer och behandling gör henne så trött så orkar hon inte ta hand om den, utan ser uthyrningen som en lösning så hennes älskade koloniträdgård inte dör. De två kvinnorna finner varandra och Leyla får en möjlighet att i lugn och ro fundera på framtiden.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Gröna fingrar sökes
Författare: Annika Estassy
Antal sidor: 310
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789113081281
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

2 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Det var verkligen en underbar bok! Gav mig energi!

Boklusen sa...

Håller med! Jättehärlig bok!