söndag 8 april 2018

Farofylld överfart av Rachel Rhys

Vilken otroligt fängslande bok Farofylld överfart är. Helt magnetisk! 

Rachel Rhys lyckas på det smartaste sätt skapa ett lässug eftersom man får delar av hemligheter i bokens början som gör att man undrar vad som hänt och måste läsa vidare för att få veta. Det är så väl skrivet från hur t ex Lily upplever att klänningen hon tar på sig känns till de färgstarkt beskrivna miljöerna på båten  och platserna de besöker. Jag ser det hela framför mig som en film och skulle bli förvånad om det inte blir en film av denna bok.

Jag känner hettan. Jag hör ljuden. Jag ser människorna. Jag upplever svårigheterna och tjusningarna. Klasskillnaderna. Spänningarna mellan människorna är påtagliga. Det är en fascinerande kryssning minst sagt och en del historia som jag inte visste om. Det går inte annat än att älska denna berättelse! 

En farofylld överfart handlar om Lily som 1939 ska åka till Australien och jobba som hushållerska. Åker man dit och stannar i två år får man resan gratis. Som läsare anar man att hon flyr från något och man får bitvis veta vad. På resan möter hon Helen och Edward, ett syskonpar som berättar att de reser på grund av Edwards hälsas skull. Hon möter även Eliza och Max, som reser i första klass men av någon underlig anledning vill umgås med Lily, Edward och Helen. Där finns också både den osympatiske George och även Ida som förmörkar tillvaron. Redan i bokens början får man veta att något hemskt kommer att hända, med vad?


Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Farofylld överfart
Originaltitel: A dangerous crossing
Författare: Rachel Rhys
Antal sidor: 433
Förlag: Etta
Utgivningsår: 2017
ISBN: 
9789187917424
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

1 kommentar:

Bosse Lidén sa...

Din femma får mig intresserad. Du kan konsten att locka mig som bloggläsare. Jag ska visa min fru din text. Själv har hon gjort samma sak på min blogg. Gett en femma i betyg till en bok - när hon gästbloggar hos mig. Det är underbart när man hittar bokpärlorna. :)
M v h
Bosse Lidén