fredag 16 februari 2018

Sagoyoga: Övningar för barn i yoga, andning, avslappning och meditation


Sagoyoga är en mycket inspirerande bok. Jag önskar den hade funnits på mina barns förskola, för så underbart det blir att kombinera rörelser som både skapar smidighet och lugn med ett resa i fantasin. Ett äventyr. 

Man är i djungeln och är fjärilar, palmer, lejon och ödlor och en annan gång åker man luftballong och ser ormar, träd, flygplan, båtar, surfare, stjöstjärnor och hundar vars rörelser man härmar genom yogapositioner. 


Ett tips från författarna är att man tänker på att man behöver inte göra hela äventyret. Man kan göra bara en rörelse eller två om det är vad barnet fixar just nu. 

Det är enkla rörelser, men oj vad man mår bra efteråt.
Nu riktar sig boken till åldern 3-6 år, men man kan absolut göra det med äldre barn än så. Jag gjorde med min 9-åring och det var en jättemysig stund då vi verkligen kom ner i varv. Det känns som om vi blev mer harmoniska. Bra också får det får mamman att komma igång med yogandet och på så sätt öka välmåendet. Bra också att det både finns en mall för att göra egna yogassgor samt en bildlista på alla yogapositionerna i slutet.Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sagoyoga
Författare: Filippa Odevall
Antal sidor: 53
Förlag: BonnierCarlson
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789163899225
Finns t ex hos: AdlibrisBokus, cdon

Inga kommentarer: