onsdag 14 februari 2018

Att utveckla självständiga läsare -dynamiskt mindset


Att utveckla självständiga läsare - dynamiskt mindset är en fantastisk bok för den som ska undervisa i läsutveckling. Boken handlar om hur vi positionerar oss som lärare och hur det kan leda till att eleverna tar eget ansvar. Det handlar om lärarens fyra roller.


Det finns så mycket jag älskar med denna bok som t ex att det exempel ur verkligheten med förklarande och inspirerande foton. Allt från foton på klassrumsmiljön till foton på hur man kan jobba. Det är så skönt att det är tydliga tips och råd som t ex på vad läraren säger som främjar en statisk inställning versus en dynamisk inställning eller vad man ska undvika och istället säga. Hur man kan lägga upp lektioner och vsd man ska tänka på.
Att utveckla självständiga läsare - dynamiskt mindset är en riktigt fullspäckad bok med tips och idéer. Jag är så inspirerad att jag vet inte hur jag ska kunna sova och vänta tills det är dags för dagens första lektion.

Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Att utveckla självständiga läsare - dynamiskt mindset
Författare: Gravity Goldberg 
Antal sidor: 250
Förlag: Nstur & Kultur
Utgivningsår: 2017
ISBN: 
9789127818583
Finns t ex hos: AdlibrisBokus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket betyg du ger. Jag ska visa detta inlägg för min fru ikväll. Det ska bli spännande att höra om hon känner till boken. Annars får hon ett bra boktips.
Kram OS-tokig Bosse Lidén på Blogglandiapromenad.

Boktokig Eva Boström sa...

Gör det! Hoppas hon gillar.