torsdag 25 januari 2018

Bo Kasper Orkesters krogshow Allt ljus på oss

Jag var igår och såg Bo Kaspers orkesters premiär av deras krogshow på Cirkus. Det var makalöst bra. Makalöst!


Allt ljus på oss, som showen heter, hade en bra mix av deras låtar. Jag är glad att man får höra både äldre som nyare låtar. De har ju mycket material att plocka av nu!


De har en scennärvaro och deras show känns intim. Cirkus-scenen passar verkligen dom. Jag har varit på konserter med andra artister där det känns som om man lika gärna kunde ha varit hemma och lyssna på Spotify. Men att vara på plats och lyssna på showen Allt ljus på oss gör deras fantastiska låtar ännu bättre. Det är både att deras musik passar bra i live-format, men också att de tar ut svängarna. Pratet mellan låtarna, som blandar humor och allvar, gör sitt till. Hela showen är en kommunikation med oss som är där.

Hela produktionen är väl sammansatt, genomtänkt och mycket bra genomfört. Redan i öppningsnumret kände man att det här skulle bli något speciellt. Något riktigt bra. Jag är positivt överraskad över hur de använt scenen, t ex så förflyttades trumsetet på scenen på en egen plattform. Så här har man inte sett Bo Kaspers orkester förut.

De är det enda band som kan få mig att gråta när jag lyssnar på dom. Trodde inte att det skulle hända igår, men visst hände det igen. Texterna är så fint skrivna och de har lyckats fånga livet och hur det kan vara i sina texter.

För att förklara hur bra det är ska jag göra en jämförelse. Det är som när man äter choklad och den är som godast. Ren njutning rakt ut i blodet. Musiken med alla skickliga solon - spelade med sådan känsla plus sången. Bo Kaspers är bättre än någonsin.

Ska du se en konsert i vår så är det denna du ska se. Jag lovar att du kommer tycka att det är väl spenderade pengar och du kommer gå därifrån med ett leende på läpparna och ett hjärta full av musik.

Inga kommentarer: