tisdag 19 april 2016

Spökspanarna av Annika Widholm

Spökspanarna har alla ingredienserna som gör den till en vinnare hos barnen! Den är spännande, har lite humor och trevliga huvudpersoner. Barn känner igen sig i den och kan relatera till både historien och karaktärerna. Dessutom... vem gillar inte en bra berättad spökhistoria?!

För övrigt är det korta kapitel och stor text, så den är lätt att både läsa själv och även att läsa högt. Boken är på Hegas nivå 2 och det innebär att den har ett mycket enkelt och konkret språk som är lätt att avkoda.

Till boken finns en Läsnyckel med frågor och saker att fundera på både före läsningen, under läsningen och efter läsningen. Det gör att läraren i mig går i spinn. Så himla bra!

Mina barn gav Spökspanarna högsta betyg.

Spökspanarna passar från ca 6 år.


Spökspanarna handlar om Malva och Hanna som är på biblioteket för att låna böcker. De får veta att det spökar på biblioteket. En bibliotekarie som dött letar efter en bok och kan inte få ro. Hanna vill spökspana och Malva följer med. De går i en gång och plötsligt hör de knarrande steg. De springer och hittar en gammal trappa som leder upp till en vind.

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Spökspanarna
Författare: Annika Widholm
Antal sidor: 51
Förlag: Bokförlaget Hegas
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175432496
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: