tisdag 19 april 2016

Hallahem. Sveket vid sjön

Jag blev väldigt förtjust i Hallahem. Sveket vid sjön Dels på grund av att det är en spännande och fascinerande berättelse. Blandningen mellan nordisk mytologi och nutids-Sverige är ju så underbar. Min 10-åriga dotter älskade att det handlade om vittror, rån och andra varelser. Det finns något otroligt fängslande i just nordisk mytologi.

Dels på grund av att den känns otroligt aktuell med den rädsla för det annorlunda som finns hos många i Sverige idag och då tänker jag på invandrare. Det går ha många intressanta samtal kring den kopplingen med barn/elever.

Men man kan ha lika intressanta samtal om ämnen som vänskap, hur vet man att det man gör är rätt och vad kan man lita på. Det finns alltså mycket diskussionmaterial i denna bok och det gör den också till en höjdarbok.

Så är den också så bra för den väcker känslor och det hör ju i och för sig ihop med förra punkten men det är värt att nämnas. Man kan gå igenom hela spektrat av känslor när man läser: glad, arg, rädd, förvirrad, förvånad, besvikelse. Det är fantastiskt för då går berättelsen djupare när man läser den.

Hallahem. Sveket vid sjön är nummer två i en serie. Jag skulle ändå vilja läsa denna högt i en mellanstadieklass eftersom den har en så bra diskussionsämnen. Så man får väl läsa både ettan och tvåan högt.Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Hallahem. Sveket vid sjön
Författare: SusanneTrydal och Daniel Åhlin
Serie: Hallahem 2
Antal sidor: 255
Förlag: Hoi förlag
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175578682
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

1 kommentar:

Boktjuven Ingerun sa...

Har funderat på denna men det har inte blivit av. Snyggt omslag också!