tisdag 24 februari 2015

Hundra omistliga ting av Lucy Dillon

Jag fullkomligt älskar Hundra omistliga ting. Varje ögonblick med den har gett mig en underbar stund av läsning. Jag kommer verkligen att sakna att läsa den. På något sätt är boken så inspirerande. Jag får lust att rensa bland mina saker, njuta mer av dagens ögonblick och ta tag i det som är viktigt. Allt detta skapar Lucy Dillon hos mig på sina 487 sidor samtidigt som jag får en okomplicerat mysig läsupplevelse. Visst behöver vi påminnas om att leva här och nu och att saker inte är viktiga utan personer, känslor och upplevelser. Det är budskapet som jag tycker skiner igenom i den här boken.


Hundra omistliga ting handlar om Gina, som plötsligt är i skilsmässa med sin man efter att hon fått reda på att han har ett förhållande med en annan. Hon flyttar till en liten och ljus lägenhet. Hon bestämmer sig, när flyttkarlarna klämmer in alla flyttkartongerna i hennes lägenhet, att hon bara ska spara en del få saker. Hundra saker som hon tycker om, som får står framme och som används.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Hundra omistliga ting
Författare: Lucy Dillon
Antal sidor: 487
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789137142425
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, CDON

2 kommentarer:

Lena sa...

Den får jag nog ta och läsa så småningom.

Jenny Pappersfågeln Eriksson sa...

Har inte läst något av Dillon ännu, men sneglat på flera av hennes böcker. Är i behov av feel-good så denna skulle nog passa! :)