Kanelbullar
48 st
150 g smör
4 dl mjölk
1 dl grädde
50 g jäst (1paket)
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 sl socker
Ca 1,4 liter vetemjöl
Fyllning
Ca 75 gram smör
1 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Riven Mandelmassa
Pensling och garnering
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och grädden och låt blandningen bli fingervirkning. Lös sedan upp jästen i lite av degspadet i en bunke. Tillsätt resten av degspadet samt salt, socker och 2/3 av mjölet. Arbeta degen tills den är blank och smidig. Låt degen jäsa övertäckt 40 min.
Lägg degen på mjölad underlag och börja knåda degen, så den blir smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred smör på dem. Strö sedan socker och kanel över och till sist riven mandelmassa. Rulla ihop och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg i pappersformar och låt jäsa i 40 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i igen i 250 grader i ca min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar