torsdag 12 januari 2012

Vilda Våghals av Susanne MacFie

Vilda Våghals är en vild och härlig tjej, precis som Pippi. Hon har sina egna annorlunda funderingar om saker och ting. Dessutom kommer hon på sådana där nya ord som är så bra. Vilda Våghals är en sådan där härligt humoristisk bok, som är ett nöje att läsa. Men den ger också lite funderingar om oss vuxna.

Ett exempel på humorn är när Vilda går förbi bageriet och läser på en skylt att det finns stans bästa munkar där och att de hjälper en att få en bättre dag. Så hon går in där för att ta med sig han som står bakom disken.

"Men han ville inte alls följa med. Han skulle sälja bullar sa han och hängde sig fast i kassaapparaten med båda händerna. Och inte hade han nån sån där brun munkkåpa på sig heller, som munkar burkar ha. Han hade ett vitt förkläde och mjöl på händerna. Så nog tycker jag att de lurades lite med den där lappen i fönstret. Så där ska man inte skriva om man verkligen inte menar det."

Vilda Våghals handlar om hur flickan Vilda Våghals kommer till Tuveviken. Plötsligt finns hon bara där med sin Huslabåt. Felix och Simon blir hennes vänner och de hittar på en massa saker tillsammans. Bland annat visar hon dem sin lustifikationslåda. Där har hon alla saker som är lustiga och roliga och som man inte annars vet var man ska stoppa. Dessutom gör hon och Felix och Simon livet roligt för några pensionärer i rullstol då de tar dem ut på promenad och skjutsar ner dem för en backe. Detta tycker pensionärerna är så roligt att de vill åka mer och mer.

-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Vilda Våghals
Författare: Susanne MacFie
Antal sidor: 156
Förlag: Memo förlag
ISBN: 9789197870467
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, Fritz & Ståhl

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Visst är det skönt att slå sig ner med en äkta barnbok ibland, haha. Slippa alla 'vuxenproblem' och bara dras med in i boken. :)