torsdag 10 november 2011

Releasefest för Magnus Zaar's bok Den nakne ambassadören

Igår var jag på releasefest för debutanten Magnus Zaar, som kommit ut med boken Den nakne ambassadören.

Det var otroligt många människor som kommit till releasefesten som hölls på förlaget Telegrams kontor. Det var både varmt och trevligt.

Förlagschefen Anna Seward Jensen samtalade med Magnus Zaar och här kommer en del av det de pratade om:

Anna Seward Jensen  inledde med att berätta om Magnus Zaar och säga att han inte var någon duvunge, fast han är debutant. Han berättade att han jobbat 20 år inom TV. Han har arbetat med underhållningstv. Bland annat har han varit VD på Baloba.

Anna Seward Jensen frågade Magnus Zaar:
- Hur kom debutboken till?

Magnus berättade att historien utspelar sig i ett fiktivt land som heter ÖstKongo. Sedan la han snabbt till:
- Måste bara klargöra det, så ingen bokar resor dit!!!
Magnus berättade vidare att hans fru och famil bodde i Uganda.  Han upptäckte att det var lätt att få engagemang och förälskelse i Afrika. Hans fru Anna jobbade på UD. Det öppnade UD välden. Han tyckte att det är som gjord för thrillers eftersom det inkluderar makt, pengar, politiker, hemliga agendor och lykta dörrar.

Magnus berättade också att de hade en hyresvärd som hette Mr Mosingoso. Han har blivit en karaktär i boken. Mr Rosingoso. Denne hyresvärd trakaserades dagligen av militär och polis. Han försökte driva en valkampanj, eftersom han var politiker också. Det gick inte alls eftersom de som styr tagit allt ifrån honom. De kunde göra så eftersom de kontrollerade allt från polis, militär till statsbudget. En statsbudget som byggts upp av svenskt bistånd. Magnus ville dra det med biståndskorruptionen ett steg till i sin bok.

Det var ett trevligt samtal. Efter det så spelade Brådis för oss.

Inga kommentarer: