lördag 1 oktober 2011

Kär lek av Malin Johansson

När jag sa att jag inte hade läst Kär lek sa en tjej. "Lyckos dig som har den kvar". Jag förstår nu vad hon pratade om. Jag kan gratulera alla som inte har läst den ännu. För de har en härlig läsning framför sig. Först hade jag tänkt ge bort boken till en som jag vet skulle älska den, men den här boken får allt stanna i min bokhylla. Hon får köpa sig ett eget exemplar. Boken påminner mig om tiden då jag var student och bodde i korridor. I den korridor där jag mötte min stora kärlek.  Kär lek är en verkligt mysig bok om att vara kär i någon. Det är kärlek och humor i en underbar kombination.

Boken handlar om Joanna som kommer från Norrland, men som bor nu i en lägenhet i Malmö. Hon är student och det bor andra studenter i huset som hon bor i. En dag flyttar Linus in i lägenheten bredvid som hon blir förtjust i och plötsligt gör hon saker som hon inte skulle ha gjort i vanliga fall. Hon sätter upp post-its på hans dörr. Hon skriver saker i msn-meddelanden som hon inte tänkt skriva. Linus då? Jo, han behandlar henne som en vän.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Kär lek
Författare: Malin Johansson
Antal sidor: 380
Förlag: Contrast förlag
ISBN: 978-9-19795

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Visst är det en fin bok, mycket humor och igenkänning.

franziengland sa...

Sätter upp på "att läsa"-listan! :)

Anna sa...

Det är ju nästa så att jag måste läsa den bara för huvudpersonens namn :-) och för att Malin är så trevlig också då förstås!

Boktokig Eva Boström sa...

Hannele.: Ja, verkligen!!!

franziengland: Bra! :)

Joanna: Det finns många anledningar att läsa den! SÅ läs!!! :)