lördag 30 juli 2011

Du skall inte av Frida Edman

Jag tycker det är intressant att läsa böcker, som denna, där man får följa flera personer och där man från början inte vet hur de riktigt hänger ihop. Att man under läsningens gång får veta allt mer om personerna, allt fler ledtrådar om vem de är.

Du skall inte är Fridas debutroman. Boken handlar om en kvinna som vill bryta sig loss från sin mamma och sina lögner och börja ett nytt liv, en präst med tourettes som svär, en man som stjäl när han mår dåligt och som undrar över sin sexuella läggning, en homosexuell man och så handlar det om en ung kille som misshandlat någon och nu sitter i häktet .

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Du skall inte
Författare: Frida Edman
Antal sidor: 160
Förlag: Mörkersdottir förlag
ISBN: 978-1-4466-7797-1

5 kommentarer:

Malina sa...

Såg i ett tidigare inlägg att du läst "Torntuppen" av J. Fridegård. Verkar vara svår att finna - vet du var man kan köpa denna bok? Tack på förhand!

Emmas Bokhylla sa...

Hmm, jag har gatt och tänkt på en annan va hennes böcker som jag gärna vill läsa, men just nu kan jag inte ens komma på namnet, hmm. Visst är det hon som nyligen har kiommit ut med en skräckroman? * är beroende av Google*

Boktokig sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Boktokig sa...

Malina: Jag tror tyvärr inte att jag har kvar mitt exemplar. Annars hade jag skickat det till dig. men på http://www.bokborsen.se/ kan du hitta den.

Emmas Bokhylla: Tänker du på De inneboende (http://boktokig.blogspot.com/2011/07/de-inneboende-av-frida-edman.html) eller Förvriden (http://boktokig.blogspot.com/2011/05/forvriden-av-frida-edman.html) eller kanske Dödens marionett(http://boktokig.blogspot.com/2011/06/dodens-marionett-av-frida-edman.html. Av dessa är nog min favorit Förvriden.

franziengland sa...

Jag har lånat SÅ många ungdomsböcker till min dotter i sommar utifrån dina tips. Tusen tack! Hennes storfavorit är "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag". Tror hon har läst den tre gånger minst. Vet inte om det var du som tipsade om just den, men men.