onsdag 27 juli 2011

Besök bland Boktokigs bokhyllor

Ett hemma-hos reportage passar väl bra en dag som denna. Vi besöker ett par rum och så får ni se hur mina bokhyllor i dessa rum ser ut. Vi har källaren där hobbyrummet/kontoret/biblioteket finns. Kärt barn har många namn. Här har vi flest bokhyllor. Det är flera lagerbokhyllor (med mina gamla barnböcker, lärarböcker, lärarpärmar (och dessa är hur många som helst) och lite nadra böcker. Så står min finaste bokhylla här. I den står all skönlitteratur (ej kriminalromaner) som jag inte läst. Här står alla lånade biblioteksböcker. ändå letar jag titt som tätt som en galniong efter någon bok som jag av någon konstig anledning tycks ha förlagt! Så står där även våra fotoalbum och diverse pärmar. Fast så städat är det kanske inte i den (förutom att alla egna inbundna står i bokstavsordning). men så här ser den ut:



Och så har vi bokhyllan i gästrummet. I denna finns böcker som jag läst. det är humoristiska böcker, kriminalromaner, självhjälpsböcker, lexikon, trädgårdsböcker, faktaböcker om historia och diktböcker. denna "bokhylla" stod kvar när vi flyttade in och jag fyllde den med min farfars (eg min farmors men hon dog långt innan jag föddes så jag förknippar dessa med farfar) kaffe/tekoppssamling från olika resor. Där står också en korg från vårt bröllop och lite annat smått och gott. I skåpen finns det dukar (om det är någon som är nyfiken).



Den här bokhyllan står i min dotters rum. Här finns hennes bilderböcker, hennes faktaböcker, tidskraftsamlare med serietidningar och så lite prydnadsföremål. Här står även ett foto på mig och henne när hon var bebis.


Man kunde ju tro att vi skulle ha en bokhylla i vardagsrummet. Boktokig som jag är. men det har vi inte. Det får tyvärr inte plats. Det är därför det står så många bokhyllor nere i källaren. Det finns ingen bokhylla i sovrummet heller, men däremot finns det ett nattduksbord som är sprängfyllt med nya, ej lästa böcker. Vår yngsta dotter har också en bokhylla/byrå i sitt sovrm, men där står det inte så många böcker än eftersom hon inte når till hyllplanen än. Därför står det böcker i lekrummets leksakshylla i lagom höjd.

Det är mitt/vårt hus det!

5 kommentarer:

klok som en bok sa...

Åh det är så spännande att få se hur folk har det hemma och framförallt deras bokhyllor:-) Tack för titten!

violen sa...

Så kul att se dina hyllor! Mina är överfulla trots att jag lånar allt jag kan på bibblan. Men en pocket för 5 kr på loppis går ju inte att motstå. Eller en orörd inbunden nobelpristagare för 10 kr. Och så är letandet efter mer plats igång.......
Funderar starkt på Bokbörsen, där hamnar ju rensade böcker i goda händer......:-) men det enda som händer är väl att jag köper ännu mer......:-)

a-lo (the book pond) sa...

Ah, verkar vara en trend med bokhyllebilder these days ;) Nä, det är väl ingen ovanlig syn iofs på bokbloggarna, men det är alltid roligt att se hur folk har det hemma och hur de har organiserat (eller inte) sina dyrbarheter.

Ett försenat grattis förresten! Du måste ju vara en av seniorerna på bokbloggsfronten.

Boktokig Eva Boström sa...

klok som en bok: Det tycker jag med att det brukar vara, så därför tänkte jag att då måste ju jag bjuda på den också någon gång!

violen: Tänk att bokhyllorna alltid blir överfulla! Hur går det till!

a-lo: Det verkar onekligen så! ;)

franziengland sa...

Jag älskar bokhyllor, det är verkligen så att de säger en hel del om ägaren av böckerna :) . Kul att se hur du har det med dina böcker!