lördag 11 juni 2011

Mörkt liv av Kat Falls

Wow! Den här boken föll jag för!!! Den var både spännande och spännande! Nej, jag skrev inte fel. Jag menar att den är spännande på två sätt. Den är spännande som i spänningsfylld, rafflande. Men sedan är den spännande för att den handlar om något som inte brukar berättas så mycket om. Boken handlar om en kille och en tjej. Killen, Ty, är född i havet och lever under ytan. Tjejen, Gemma, är en ytbo, som bor på land. Eftersom det hänt en serie jorbävningar som gjort att en mängd land hamnat under havsytan så lever de på land packade som sillar. Därför har en del av jordens befolkning bosatt sig under havsytan. Tys föräldrar är de som bosatte sig först under havsytan. De har en gård och lever bra. Ty har en mörkergåva, men det vet ingen om. Han håller det hemligt för han är rädd att de som bor under ytan inte ska våga bo kvar om de vet att barnen kan få mörkergåvor. Tys mörkergåva är att han kan se under vattnet med hjälp av klickljud, dvs sonar. I alla fall träffar han Gemma som är på jakt efter sin bror. De möts i en ubår, som killen tar sig in i för att undika ett gäng hajar. Hon är där inne eftersom det är den ubåt som henne sbror befunnits sig på. Då kommer havspirater och de måste fly tillsammans från ubåten.

Boken kan nog passa från ca 12 år.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Mörkt liv
Författare: Kat Falls
Orginaltitel: Dark life
Antal sidor: 234
Förlag:  B|Wahlströms
ISBN: 978-91-32-15925-1

1 kommentar:

Ingrid sa...

Gör ett seriöst försök att läsa ikapp mina favoritbloggar som jag missat i sommar. Nu är jag faktiskt och hälsar på hos Karin som också brukar läsa din blogg. Här kan jag förstås få låna en dator då hon förstår min längtan efter lite möjlighet till uppdatering.
Du har då verkligen inte tagit bloggsemester :) !
Det här boken känns som om det är svårt att bedöma om man gillar utifrån en recension. Gissar att det beror väldigt mycket på hur den är skriven. Eftersom du rekommenderar den tror jag dock förstås att den är bra :) .