lördag 5 februari 2011

Lite sent men...

Mina planer var ju att lägga upp i januari vilka böcker som jag tyckte var bäst under 2010. Jag skulle utse 2010 års höjdpunkter, eftersom jag hade problem med att utse bara en bok. Jag började skriva ett inlägg på årets första dag, men jag velade om vilka böcker jag skulle välja och så drog det hela ut på tiden. Nu så är tiden kommen att få ändan ur vagnen, innan 2011 plötsligt är slut. Jag går på magkänslan och är hård med mig själv. Jag har ju läst många riktigt bra böcker, men två stycken var extra speciella för mig och de kommer att stå i min bokhylla, jämt och ständigt.

Det är... tadadam...



samt




Vilka var dina bästa böcker?

4 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

"Hundraåringen..." och "Flickan från ovan" var de bästa för mig 2010.

Karin sa...

Jag blev verkligen sugen på flickan med glasfötter som jag inte hört talas om innan.

När jag tänker tillbaka så tycker jag att Den vita tigern av Aravind Adiga var en riktigt bra bok som jag fortfarande går och funderar på. Jag tyckte också väldigt mycket om En sannolik historia av Karin Alvtegen. Och så Primtalens ensamhet av Paolo Giordano - den har jag nog nämnt för dig tidigare.

Lisa H sa...

Har du läst Hambergs första??: Greklandssommaren. Jag började skumma i den en gång för ett tag sen men blev inte direkt gripen så lade den åt sidan då..

Boktokig Eva Boström sa...

Miss E: Ja, det är två mycket bra böcker!

Karin: Då måste du läsa den! Och jag får läsa de som du hade förslag om... för jag har inte läst någon av dem.

Lisa H: Nej, det har jag inte.