torsdag 13 januari 2011

Just nu läser jag denna bok högt

Jag läser Madicken för 5-åringen nu som högläsningsbok. Hon sitter och lyssnar med stora ögon. Hon tycker den är så bra. Det tycker jag med! Jag har alltid älskat berättelserna om Madicken och jag kan säga att de håller fortfarande. Det är en viss magi Astrid Lindgren är en sådan bra barnboksförfattare. Hon skriver sina berättelser så det är så naturligt att ta till sig dem. Det känns aldrig konstlat. Däremot kan det ju finnas figurer i berättelserna som man tycker mer eller mindre om. Men aldrig att jag läst en bok och tänkt att det där låter inte bra eller så där tror jag inte att han skulle ha gjort. Då har man verkligen lyckats!

Tack förresten alla ni som svarat om era högläsningsrutiner. Det har varit mycket intressant att läsa om hur ni gör hemma. Ni som inte har berättat får gärna göra det! :)

3 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

lässtunder är det bästa stunder

Gillar också när maken läser högt något intressant ur sin bok :)

Bokbrus sa...

Här hemma hos oss läser vi "Madicken och Junibackens Pims" :-).

franziengland sa...

Håller helt med. Det är imponerande att Astrids böcker verkligen fungerar så bra fortfarande. Att jämföra med Gripes som jag skrivit om, som är mycket svårare. Jag prövade alla Hugo och Josefin och dottern tyckte det var SÅÅÅÅÅ långsamt och nästan inget hände.
Med tanke på det Hannele skriver, jag ber också min man läsa för mig ibland när jag vill somna snabbt, jag tycker det är rogivande att höra någon annan läsa. Sedan läser jag ändå om allt han läste för jag somnar så snabbt och jag hör inte riktigt vad han säger, det är mest rösten som spelar roll.