lördag 15 januari 2011

Bra kokbok efterlyses

Är det någon som har något tips på någon bra kokbok med lite spännande, men ändå lättlagad mat? Det får gärna vara indisk, thailändsk eller annan mat från något land runt omkring i världen. Huvudsaken är att det är lättlagad mat. Komplicerad mat, fungerar inte här hemma just nu.

Kanske jag kan passa på att fråga om någon har något bra tips på inköpsställe när det gäller ekologiska grönsaker? Jag tycker det är så dyrt på vårt ICA och så finns det inte heller så mycket mer än ekologisk gurka, paprika och tomater.

7 kommentarer:

Amy sa...

Nu vet jag inte var du bor exakt men på vissa ställen kan man få grönt & frukt hemlevererat. Jag som bor i Småland får en låda med frukt & grönt levererat en gång i veckan, man kan välja ekologiska också. Det blir faktiskt ungefär samma pris som om du skulle handla själv. Jag tycker det är jättebra. =)
När det gäller kokböckerna har jag tyvärr inget tips...

Nattens bibliotek sa...

Jag tycker att Anna Bergströms Under valnötsträdet är oslagbar. Innehåller en blandning från flera matkulturer. Gott och lättlagat

Anonym sa...

När det gäller ekologiska grönsaker så är mitt tips Årstiderna som leverar till dörren, sen finns det andra företag också som leverar till dörren MEN kruxet är att man ska bo i rätt stad för att det ska funka... kokbokstips : Ditt nya skafferi av Lisa Förare Winbladh. Mycket ingridienser men god och lättlagad.

gråa hälsningar från västerås
/Maria

Anonym sa...

Jag gillar både "Under valnötsträdet" och "Kärlek, oliver och timjan" av Anna och Fanny Bergenström.
"Mat för stora och små" av Charlotta Malhotra tycker jag också är bra. Nu var det ett tag sedan jag tittade i den så om det är lättlagat kommer jag inte ihåg, men jag tror det. Låna på biblioteket innan du köper :)

Ekolådan och Årstiderna levererar frukt och grönt hem till dörren (om man bor i deras områden förstås). Billigt vet jag inte, men smidigt :).

Anonym sa...

Jag tycker också att Anna och Fanny Bergenströms kokböcker är inspirerande med fina fotografier och goda recept, men allra bäst är tidningen Matmagasinet. Där finns allt ifrån vardagsmat på 20 minuter till festmåltider, oftast säsongsanpassat och en massa recept som passar barn och även GI för den som vill hålla vikten. Mitt bästa eko-tips är att äta säsongsanpassat, kravmärkta gurkor och tomater på vintern ger jag inte mycket för eftersom de är odlade i energislukande växthus. På vintern kan man äta mycket rotsaker, kål och naturligtvis frysta grönsaker som också innehåller en massa vitaminer.

Boktokig Eva Boström sa...

Tack för alla bra tips!!! Nu ska här ordnas böcker, handlas mat och så kan jag göra lite god nyttig och rolig mat!

Anonym sa...

Asiatisk mat till vardags och Medelhavsmat för svenska kastruller är två bra böcker. Har hunnit laga ca 10 recept i varje och de har varit väldigt bra. Har markerat många fler som jag ser fram emot att prova.