lördag 15 januari 2011

Vredens tid av Stefan Tegenfalk

Jag började att lyssna på denna under juldagarna, men jag övergick till att läsa den. Inte för att det var en dålig uppläsning, för det var det verkligen inte, utan för att jag tyckte den var så spännande att jag inte kunde vänta till de få tillfällen som jag kunde lyssna. Jag ville helt enkelt snabbare fram i berättelsen.  Boken handlar om kommisarie Walter Gröhn och praktikanten Jonna de Brugge som börjar med att utreda en taxichaufförs död. Men mannen som verkar ha begått brottet kommer inte ihåg någonting. Walters chef vill att Walter släpper fallet eftersom den misstänkte är en domare. Så händer plötsligt ett mord till. Lika förbryllande som det första. Även denne gärningsman kommer inte ihåg vad som hänt.

Efter att ha läst denna bok så är jag riktigt sugen på att läsa de andra två böckerna i triologin.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Vredens tid
Författare: Stefan Tegenfalk
Serie: Del 1 av 3
Antal sidor: 403
Förlag: Massolit förlag
ISBN: 9789197881807

6 kommentarer:

Vicky sa...

Jag har just också lyssnat på Vredens tid (senaste posten på min blogg) och gillade den mycket precis som du! Jag började direkt lyssna på tvåan som tar vid mer eller mindre direkt där ettan slutar. Inte bara samma poliser, utan även samma "fulingar". Riktigt bra.

Boklusen sa...

Jag har också precis läst boken. Tänk så olika vi kunde tycka! Fast visst tyckte jag också att den var spännande!

Anonym sa...

Jag blev just klar med den: Recension kommer på måndag.

Jag hade både plus och minus att säga, mest minus, men jag vill iaf läsa del två också. Så pass bra är det.

klok som en bok sa...

Kul att du också gillad den, jag har inte läst den ännu men snart:-)

Metta Karlsson sa...

Även jag har den i min att-läsa-hög.

Frida sa...

Jag gillade verkligen första halvan av boken. Jag slukade den och hade svårt att lägga boken ifrån mig, men sedan tappade den för mig. Det slutar förutsägbart, och det händer inte mycket intressant de sista 200 sidorna... Men jag hoppas på bok två. Att den kommer hålla hela vägen.