måndag 1 november 2010

Lyssna på seminarier från Bokmässan

Jag fick ett mejl av Hanna, Bokmässans webbredaktör, om att jag som medlem i Bokmässan Community kan lyssna på seminarier från Bokmässan. De kommer fram till jul lägga ut fler och fler seminarier att lyssna till. Det låter väldigt intressant och jag måste verkligen ta mig tiden att lyssna.

Så här skriver Hanna:
I den första omgången släpper vi ett lustfyllt samtal mellan Alexander McCall Smith, författare till bland annat serien om Damernas detektivbyrå, och kulturjournalisten Ingalill Mosander.

I seminariet ”Driva debatt i romanform” får vi lyssna till författarna Maria Sveland och Katarina Wennstam som berättar om sina senaste verk. Vi får samtidigt en inblick i en trend som präglar många nyutkomna böcker idag – fiktiva romaner som skapar debatt kring samhällsaktuella ämnen.

”På G från Afrika” var ett av Bokmässans många välbesökta seminarier. Här deltar några av de afrikanska författare som gästade mässan i år.

”Skriv dina minnen” är ett samtal mellan författaren Torgny Lindgren och kulturjournalisten Kaj Schueler. Den handlar om Torgny Lindgrens memoarer, ”Minnen”.

Sist men inte minst vill vi gärna bjuda på ett spännande samtal mellan Mpho Tutu, dotter till ärkebiskop Desmond Tutu i Sydafrika, och journalisten Marika Griehsel. Temat är ”Godheten och viljan”.

Nu undrar du säkert: Var blir man medlem? Jo, här.

1 kommentar:

ebba sa...

sv: jaa, det var überläskigt verkligen, pulsen var skyhög!