tisdag 31 augusti 2010

Fjäril av Sonya Hartnett

Den här boken skulle jag ha träffats och bokcirklat kring. Men oturligt nog blev jag sjuk och kunde inte (trots att jag uppbåde all kraft jag hade) ta mig iväg och prata om den. Snyft! I alla fall så har jag en del tankar kring den. Jag förstår att författarinnan blev en Alma-pristagare. Boken handlar om Plum, som är tonåring. Plum har svårt att hitta riktiga vänner. Hon är med i ett gäng med tjejer, men känner sig utanför och ibland mycket sårad av vad tjejerna säger och gör. Plötsligt så finns grannfrun där och lovar att hjälpa henne. Hon ska alltid vara hennes vän. Eller?

Den är absolut en fängslande bok. Det är svårt att släppa taget om den. Kanske beror det på att det är en sådan mörk historia. Den ligger under ytan och skaver. Nu när jag läst boken har jag svårt att glömma den. Och slutet... ja, slutet ger hundratals frågor.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Fjäril
Författare: Sonya Hartnett
Antal sidor: 208
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 978-91-638-6488-9

4 kommentarer:

Karin Berg/enbokcirkelföralla sa...

Jättevackert omslag!

Boktoka sa...

Det var tråkigt att du inte kunde komma. Men nästa gång, då hoppas jag att vi ses.

Lisa H sa...

Låter intressant! Har sett och fastnat för omslaget, det är så himla fint!, men aldrig tagit reda på vad den egentligen handlar om. Tack för att du skrev om den! :)

Boktokig sa...

Jag tänkte faktiskt inte på det först, men det är verkligen ett fint omslag. Tack för att ni uppmärksammade mig på det!