onsdag 28 juli 2010

Dagens fundering - högläsning

När jag och maken var på vår resa på tu man hand, då läste vi högt ur var sin bok av Pratchett för varandra när vi satt på flygplanet. Det har vi inte gjort på måååånga år. Inte mer än så där en mening ur en bok snabbt utkastad. I alla fall är det så mysigt att dela böcker på sätt. Vi läste, skrattade och myste!!! När vi blev tillsammans brukade maken läsa högt för mig ur Sagan om ringen. Det är livsnjutning att lyssna på när ens kärlek läser högt.

Jag undrar hur många vuxna det finns som läser högt för varandra. Jag har en känsla av att det inte är så många. Visst är det mysigt att lyssna på talböcker med, men det är något speciellt när man lyssnar nära den som läser! Jag skulle jämföra det med att lyssna på sin favoritgrupp på CD och lyssna på dem live! Båda gångerna är det ju bra, men live slår CD-skivan!!!

3 kommentarer:

Emma sa...

Jag tycker också att högläsning är intressant och alldeles för underskattat! Jag bad min pojkvän att läsa högt ur "Pettson tältar" för mig en kväll. Först tyckte han att det var lite konstigt, men han gick motvilligt med på det och det var jättemysigt! Tyckte i alla fall jag. =)

Jag har också läst högt för en gammal pojkvän ur Moby Dick en gång, det kändes också fint och han tyckte om det mycket.

Mer högläsning åt folket!

klok som en bok sa...

Det är nog inte så vanligt, men det låter mysigt:-)

Anonym sa...

Jag kan också tycka att känslan av att läsa högt är helt underbar. Att få delge till någon annan hur man sätter liv på orden, på personerna, på handlingen.

Synd att jag just nu inte har några barn i min närhet att läsa högt för. Mina stackars barn (den dagen jag får några) kommer att få höra hur mycket högläsning som helst, av den enda anledningen att jag fullkomligt älskar det!