tisdag 19 januari 2010

Dagens fundering: Mina läslistor

Då har jag gjort det igen. Gjort en läslista som jag inte läser. Mina läslistor blir rena anti-läslistorna. Jag går stora omvägar runt de böcker som jag listat på min läslista. Böcker som jag varit otroligt sugen på att läsa, vill jag plötsligt inte kännas vid. Det går på ungefär... en sekund.

Så har jag även en Attläsa-lista. Böcker som jag skriver upp så jag kan se till att de finns i min bokhylla. Den listan fungerar alldeles utmärkt. Min bokhylla bågnar av böcker från den listan. I takt med att böcker försvinner från listan eftersom jag skaffat dem så fylls listan hela tiden på med nya böcker. Så den listan lever sina glansdagar. Till skillnad från den stackars ratade dessaböckerskajagläsaidennaordning-lista.

Vilken tur i alla fall att jag inte lagt ut min läslista till er. Vad ni hade fått vänta förgäves på mina bokrecensioner av dessa böcker! Nej, nu slänger jag ut min läslista genom fönstret och återgår till: "Jag läser det som jag råkar dra ut ur bokhyllan". Sån är jag!

2 kommentarer:

Ylva sa...

Det är hopplöst med attläsalistor! Förut listade jag böcker ur BTJ-listan jag ville läsa, men jag hann aldrig. Nu har jag slutat göra läsalistor.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jamen det är sant - jag skriver listor men det är svårt att följa dem. Man får kanske lite för mycket pliktvibbar av listorna, som en läxa fast det är roliga böcker som man själv valt. För tillfället är jag läslat. Det är också ett konstigt tillstånd för en bokslukare.