måndag 28 september 2009

Dagens fundering - Stressläsa

Egentligen borde man aldrig stressläsa, men ibland blir det så i alla fall. När man har lånat en bok som man måste lämna igen och som man ändå vill läsa klart! En bokcirkelbok som man väntat för länge med att läsa. Vad anledningen än är, så blir det så ibland för mig. Jag måste läsa ännu snabbare än vanligt! Som tur är läser jag snabbt och kan läsa supersnabbt om det behövs. Men det är just det att det supersnabba läsningsläget är inte lika mysigt. Det ger inte samma läsupplevelse, som mitt vanliga läsläge. Jag blir så arg på mig själv när jag om och om igen gör samma misstag att vänta för länge med läsningen. På lördag ska jag ha läst en bok till bokcirkeln. Den här gången ska jag INTE vänta till lördagsmorgon med att öppna boken. Helst inte heller vänta till fredag. Den här gången ska jag läsa den snart... hmmm... inte ikväll. För då har jag lovat bort mig till en annan bok. Men snart...

13 kommentarer:

b sa...

ja hörre du ba sätta igång då ;) men kan ju låna på bibliotek också, man behöver ju inte köpa 8)

Micaela sa...

Jaså! Där ser man. Ja, jag håller med dig helt och hållet. Umeå är en fantastisk stad, så lugnt och skönt men ändå liv i stan! :)

Mi sa...

Tack för kommentarerna i min blogg! Det är vackert och man blir snyftig. Ha en bra kväll!

Beyond the sun sa...

Tack, det hoppas jag också!

michelle von walden sa...

Tack så mycket :)

Rondine sa...

Lite nyfiken.
Bokcirkel, sa du.
Cirklar du på nätet, med vänner, eller var har du hittat dina medläsare?

Linda sa...

Usch nej. det är aldrig roligt att stressläsa, när jag läser en bok försvinner jag in i den helt, och den känslan försvinner när man gör så.

Men när jag gick i gymnasiet gjorde jag ofta så.

Hon är en cockerspaniel, snart 11 år gammal.
Härlig blogg, jag ÄLSKAR att läsa!

svartanova sa...

Vad roligt att du fick ett tips om julklapp hos mig! Det är verkligen en perfekt present till någon som gillar att virka!

Jag har kommit i en lässvacka, men jag hoppas snart vara uppe ur den. Jag känner att suget börjar komma tillbaka nu. En kopp varm choklad, en filt och en bok i soffan med höstrusk utanför. Det ser jag fram emot!

Kram

Jenny sa...

Ja vist är det lite gulligt =)

Jenny sa...

Jag är med en riktigt bokmal, om boken är bra kan jag ibland komma på mig själv att hetsläsa bara för att få veta vad som ska hända. Blir trött på mig själv, missar ju själva poängen med att läsa då.
=)

Anonym sa...

Sv: tack så mycket =D

Hatchepzut - Mamma till en ängel sa...

Hehe ja jag fick verkligen hjärtat i halsgropen. Obehagligt. Tur att det inte var något iaf. =)

Amanda sa...

Ja, har högar med olästa böcker överallt känns det som, haha. Och även fast jag läser massor så krymper dom aldrig...bara växer.