fredag 24 juli 2009

Där regnbågen slutar av Cecelia Ahern

Jag blev så nedstämd när jag läste denna bok om de två barndomsvännerna Alex och Rosie. Rosie får ge upp sin dröm när hon blir med barn på studentbalen. Alex har flyttat till USA med sina föräldrar medan Rosie är kvar på Irland. Egentligen känner Alex och Rosie mer för varandra än vänskap, men saker kommer hela tiden mellan så att de får inte veta vad den andre känner. Boken är uppbyggd av brev, mejl, sms och snabbmeddelanden. DEn är rätt förutsägbar och passade inte mig just nu!

Betyg: -3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Där regnbågen slutar
Författare: Cecelia Ahern
Antal sidor: 432
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-85625-05-5

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag blev faktiskt också lite besviken på den här boken, eftersom jag verkligen älskade hennes första "PS Jag älskar dig". Samtidigt fann jag en viss charm i hur boken är uppbyggd. Helt genialiskt att kunna hålla handlingen vid liv enbart med hjälp av brevkorrespondens.
Jag har inhandlat "Hypnotisören" idag. Kunde inte hålla mig och ska börja med den i helgen. Ska bli intressant att läsa vad du tycker om den sedan =)

Pia sa...

Hej på dig!
jag blev precis tvärtom - väldigt road av den här boken! *hi hi*
Tyckte om upplägget med mail och sms osv. Annars är jag inte så förtjust i den här chick lit-genrén, men den här boken tyckte jag var såå kul. Så olika det kan va!

Boktokig Eva Boström sa...

Jag är glad att man tycker olika om böcker! För det blir så tråkigt om alla gillar samma böcker. Så blir det lite sorgligt också om ingen gillar en viss bok. Dessutom tror jag starkt på det där med att det spelar stor roll vad man tycker om boken beroende på när i livet man läser boken och vilket humör man är på. Sorgligt nog så var det fel tidpunkt i livet för mg att läsa denna bok! Men Maria jag kan förstå vad du menar med att den hade en viss charm och Pia att du tyckte om upplägget!