lördag 25 juli 2009

Dagens fundering- Tips på feelgood-bok?

Ibland har man behov av en viss sorts böcker har jag märkt. Det kan vara thrillers för spänningens skull, romantiska romaner för just romantikens skull eller svåra böcker för den intellektuella utmaningens skull. Just nu känner jag att jag verkligen skulle behöva läsa en bok som är lättsam och lycklig, utan en massa olycka och UTAN olyckligt slut! En riktig läs-och-må-bra-bok!!! Är det någon som har något bra förslag på vilken bok jag kan läsa?

Mina tips på läs och bli på bra humör-böcker är: Funny Valentine av Amy Jenkins, Martina-koden av Martina Haag, Hemma hos Martina av Martina Haag, Kajsas värld av Kajsa Ingmarsson och jag tror även Ska vi slå vad? av Jennifer Cruise var en sådan

5 kommentarer:

Titti sa...

Jag älskar Fannie Flagg's böcker. Det är riktig feelgood-litteratur.

Maria sa...

En av de bästa "feel good"-böckerna jag har läst var "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" av Marian Keyes.
När jag läste den jobbade jag som flygvärdinna på långlinjer, och vi hade ett långt stopp i Thailand. Jag skrattade högt emellanåt när jag läste denna och det slutade med att jag fick ha högläsning för mina kollegor på stranden.

Över huvud taget tycker jag att Marian Keyes böcker är bra att läsa för att må bra. De är ju förutsägbara på det sättet att de alltid slutar lyckligt. Man vet vad man får i slutet men vägen dit är ofta mycket underhållande.

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood. Helt underbar!
LIftarens guide till galaxen, om du gillar sådant. Väldigt väldigt kul!
Någon av Herman Lindqvists koserisamlingar.

Jag brukar också gilla att läsa något härlig barnbok. Typ Bert av Anders och Sören.

Boktokig Eva Boström sa...

Tack för tipsen! :)

Boktokig Eva Boström sa...

Jag har en oläst Herman Lindqvist i bokhyllan så jag ska leta upp den. Så kanske jag borde läsa om Sucka mitt hjärta. Brukar skratta så gott åt rådjuren. Har jag tur har jag till och med någon oläst Marian Keyes-bok som lättar upp! :) Fannie Flagg har jag inte läst förrut. Ska kolla upp henne!!!