lördag 21 mars 2009

Dagens fundering - Våra bokhyllor

Eftersom jag såg att några nämt sina egna bokhyllor så blev jag nyfiken. Hur ser det ut hemma hos er? Det gör ju liksom ihop med föregående inlägg då jag gillar att titta i folks bokhyllor.

Jag har sorterat böcker efter sort. Mina lärarböcker står i en bokhylla, sorterat efter matte, svenska osv. Där står även mina pärmar, sorterade likadant. Det är egentligen TVÅ! stora bokhyllor med sådana böcker och pärmar. Så har jag en annan bokhylla där det är mest barnböcker (mina gamla kittyböcker osv) . Fast där har jag även satt in pocketböcker eftersom ett hyllplan är så lämpligt för det. I en annan bokhylla har jag kokböcker längst ner. Olästa böcker på ett hyllplan, lexikon på ett hyllplan och så har min man sina kursböcker på ett hyllplan. I ytterligare en annan bokhylla har jag ett hyllplan där jag samlat ihop mina favoritböcker. Så finns det fler hyllplan med t ex trädgårdsböcker, handböcker av olika slag. Men summan av kardemumman är att jag sorter mina böcker efter vilken sort de är. Någon ytterligare sortering hinner jag inte med just nu. Jag är bara glad att de står i bokhyllan och inte på mitt skrivbord. Ett tag hade jag böckerna på sätt och vis färgsorterat (mina skräckböcker och hriminalböcker var mörka och fick stå för sig medan kärleksromanerna var mer färgglada och fick står tillsammans) och ett tag hade jag alla böcker bokstavssorterat efter författare. Men inte längre.

Hur ser det ut hos er??? Hur sorterar ni in era böcker i bokhyllan?

10 kommentarer:

Jeanette1981 sa...

ja ungar är bra härliga =)
har 3 st en på 3 år & en på 2 år å den mista på 2 ½ mån.. Så här är det med fullt ös =)

Anonym sa...

hehe jag älskar grönt! älskar våren också så det passar bra då :)

Som jag skrev tidigare så sorterar jag mina pockets efter färg. Alltså typ färgskala. Typ rosa mot mer orange, mot mer gul, mot gulgröna till gröna o sen grönblå till blå osv.. ungefär. tyvärr så har jag inte plats att göra så. Har ett helt gäng böcker som inte alls får plats i bokhyllan.

Anonym sa...

Jag måste ha mina skönlitterära böcker i bokstavsordning efter författaren, annars skulle jag aldrig hitta! De börjar bli många nu nämligen!

När jag tänker efter så finns det dessutom böcker av olika kategorier lite överallt i vårt hem. :)

Tack för ditt inlägg! Kul att vi läst samma böcker och att du även hittade några andra som intresserade.

februaribarn sa...

Jag försöker faktiskt ha lite ordning och reda :) Delar på pocket och inbundet, facklitteratur för sig, efter författare, en del för poesi, en del för biografier osv, lite pärmar på någon hylla, är nog lite lagom välorganiserat sådär :)

Ah, sedär, fler flugor i samma smäll. Du vinner muskler, och intjänade bensinpengar :) miljön vinner, och ungarna får frisk luft :) hoppas att det blir utetid i helgen också, här har det varit 10 + idag :)

Anonym sa...

Försöker i största möjliga mån att sortera mina böcker efter författare. Sedan står pocketböcker på speciella hyllor. Men just nu är det lite svårt. jag har nämligen mer än överfullt i mina hyllor och har inte hittat någon ny lösning på min hyllbrist.

Annika Estassy sa...

Var tvungen att titta efter hur det ser ut hos oss och göra ett eget inlägg om det! Lätt att bli hemmablind. Har ingen ordning alls och är en feng shuist mardröm gissar jag.

Amy sa...

Jag sorterar knappt mina böcker, har två sprängfyllda bokhyllor, den ena med pocket, den andra med inbundna böcker. Men alla böcker av samma författare ska helst stå tillsammans. Gick det att förstå? ;)

Anonym sa...

Just nu är mina böcker omsorgsfullt nedpackade i banankartonger då jag är i full färd med att flytta! :) Men jag får ordna ett inlägg med hur de är sorterade så fort jag fått ordning i lägenheten! Tidigare har jag haft det tämligen osorterat, det enda som egentligen gällt är att Stephen King har en egen bokhylla (!) och att det absolut inte får ske någon blandning av pocket & inbundna! =)

Ango sa...

Jag har inte sorterat mina böcker på något särskilt sätt. I bokhyllan i vardagsrummet står inbundna böcker. Fakta och skönlitterärt om vartannat (maken plockade upp böckerna när vi flyttade in för några månader sedan, och jag har inte orkat ändra på dem). I sovrummet har jag en bokhyllan full med pocket. Det finns också en hylla med min kurslitteratur (psykologi) som jag tycker är värd att spara.
Alla böckerna i min bokhylla (skönlitterära böckerna) är olästa... De lästa ger jag bort direkt efter att jag läst dem.

Kram
/Ango

Boktokig sa...

Det har varit så kul att läsa hur ni har det i era bokhyllor! Jag märker att det skiljer sig väldigt! Det är ju det som gör det så intressant!