söndag 22 mars 2009

Dagens fundering - Matsugen?

Har ni läst någon bok som får det att vattnas i munnen utan att det är en receptbok. När jag började läsa Jan Mårtenssons böcker upptäckte jag att det verkligen kan bli så. När jag läste den första boken (fast inte första i ordningen) så blev jag så sugen att gå till en resturang och beställa in en god fiskrätt med ett underbart glas vitt vin. Jag har även läst böcker som får mig att bli så sugen på att baka en god chokladkaka eller att äta hummer (vilket jag aldrig gjort). Tänk att vissa böcker kan förmedla en sådan kärlek till mat! Det behöver inte vara utförliga utläggningar heller, utan det handlar nog mer om att välja de rätta orden. Nu är jag fruktansvärt nyfiken på vilka böcker som gjort er matsugna (eller godis, kak, tårt osv- sugna)? Vad är det som gjort er så sugna? Dela gärna med er av något citat!

1 kommentar:

Ango sa...

Har du läst böckerna om "La Stella"? Böckerna är skrivna av Eva Swedenmark och Annica Wennström (böckerna heter: Hallon & Hat, Vinbär & vemod, Smultron & svek och nu kommer Lingon & lust i maj).
Böckernas språk är så fantastiskt så man känner sig som en fluga på väggen och känner alla lukter. Böckerna ÄR dessutom fyllda med recept till de rätter som lagas i böckerna. Här kan vi prata om att känna hunger och sug när man läser.

Kram
/Ango