måndag 28 februari 2011

Väktare av Dean Koontz

Första gången jag läste denna bok älskade jag den. Det var också min ingång till Dean Koontz böcker. Jag lånade den av en kompis på gymnasiet och sedan var jag fast. Nu har jag läst den igen och jag tycker fortfarande att det är en riktigt bra bok. Det som är så bra i den är just hunden Einstein. Det är en härlig karaktär!

Boken handlar om hunden Einstein. Einstein är produkten av experiment, som gjort honom intelligent. Men det har även gjorts en varelse, Outsidern, som också är intelligent, men framtagen för att döda. Outsidern hatar hunden och vill till varje pris ha fatt i honom och döda honom. Båda är på fri fot. Så handlar det om Nora och Travis vars vägar korsar hunden och de tre blir en familj. Men det är inte bara varelsen som jagar hunden, utan också myndigheterna och en yrkesmördare.
Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Väktare
Orginaltitel: Watchers
Översättare: Eva Mazetti-Nissen
Författare: Dean Koontz
Antal sidor: 428
Förlag: Bra Böcker
ISBN: 978-91-7002-898-4

6 kommentarer:

Evalinn sa...

Åh, det var hundra år sedan jag läste något av Koontz, kul! :-)

Syster Värst sa...

Jag tror att jag inte har läst något av Dean Koontz, men efter att ha läst din recension här, borde det bli ändring på det! :-)

Eli sa...

Jag upptäckte också Dean Koontz på gymnnasiet, men Väktare har jag faktiskt inte läst än.

franziengland sa...

Koontz läste jag för 100 år sedan och den första jag läste var Viskningar som jag länge tyckte var den bästa bok jag läst. SÅ spännande och otäck! Sedan läste jag Främlingar och såg att många av Koontz böcker liksom Stephen King som var otroligt stor under samma period, oftast handlade om övernaturliga saker och det gjorde mig ganska besviken, då jag väntade på en spännande upplösning som skulle kunna vara sann, men löstes med något övernaturligt. Sedan slutade jag läsa de författarna, ha ha. Fortfarande föredrar jag vuxenböcker med berättelser som skulle kunna hända "på riktigt", även om det är osannolikt.

*malin* sa...

Väktare var även min ingång till Koontz värld! :-) Där stannade jag länge och har säkert läst ca 30 böcker av honom, sen blev jag nog lite mätt. Men häromåret läste jag en bok av honom igen och jodå, jag gillade hasn värld lika mycket då.

Borde också läsa om Väktare!

Boktokig Eva Boström sa...

evalinn: jag har inte heller läst så mycket av honom de senaste åren.

Syster värst: Ja, pröva läsa en!

Eli: Då får du läsa den! Vilka har du läst?

franziengland: Nej, gillar man inte övernaturligt så ska man inte läsa Koontz. :)

malin: Vad kul att du också återupptäckt honom!