fredag 28 maj 2010

Trettiotre tänder av Colin Cotterill

När jag började läsa den så var jag tvungen att kolla varifrån författaren kom. Den kändes som den var skriven av en Laotier. Döm om min förvåning när det visade sig att författaren kommer från England. Boken känns inte det minsta engelsk. Även om Colin Cotterill varit bosatt i Laos ett tag och bor i Thailand nu, så är det otroligt bra skrivet av författaren! Tänk att hitta den där tonen!

Som ni kanske redan har anat så blev jag förtjust i denna bok. Den gamle rättsläkaren är så skön och humorn är precis i min smak. Boken känns annorlunda och det är skönt att förflytta sig till en annan del av världen och en annan tid.

Handlingen utspelar sig i Laos 1979 där kommunisterna styr landet. I staden är det något som dödar och äter människor. Bokens huvudperson är den 72-årige rättsläkaren Siri Paiboum, som utsetts till stadscoroner. Siri kan tala med andar och är ironisk och helt underbar!

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Trettiotre tänder
Författare: Colin Cotterill
Antal sidor: 255
Förlag: Bra Böcker
ISBN: 978-91-7002-719-2

2 kommentarer:

Fru E sa...

Har du läst den första också, Den motvillige kommunisten? Jag har inte läst några av hans böcker, men kommer ihåg att den första fick så väldigt fint lektörsomdöme i BTJ-listan, men jag tror fortfarande att vårt ex som vi köpten in, inte har lånats ut en enda gång, så egentligen borde man ju läsa och tipsa om den. Men just nu är jag inte alls sugen, tyvärr. Trots dina hyllningar. ;-) Har så mycket annat ju!

Annika sa...

Jag började läsa Cotterills "Den ofrivillige kommunisten" men jag lyckades aldrig läsa ut den. Jag blev helt enkelt inte riktigt klok på den. Det kan bero på att Cotterills böcker helt enkelt inte passar mig och min smak eller så beror det på att de inte "låg rätt i tiden".

Jag har dock läst mycket gott om honom och hans Siri så jag kommer med all säkerhet att ge honom en ny chans i framtiden.