torsdag 8 augusti 2024

Blå skymning av Rebecka Edgren Aldén

I den tredje boken i serien om Sjöräddarna kombinerar Rebecka Edgren Aldén det vackra i skärgården med mörker och otäckheter. Redan i början vet man att det kommer hända något hemskt, men hon väcker samtidigt en stark nyfikenhet att få reda på vad som hänt. Jag läser vidare med en sorts skräckblandad förtjusning och riktigt spännande blir det.

Just skärgårdsmiljön och segling är Rebecka en fena på att beskriva. Jag blir så betagen i det hela att jag drömmer om att segla i skärgården. Då är ju ändå detta en thriller. Det märks att hon älskar både att segla och skärgården, men det allra viktigaste är att hon kan förmedla det på ett fantastiskt sätt i en berättelse. Det finns där utan att hon skriver ut det.

Det är även så fint att få följa sjöräddarna och livet på sjöräddningsstationen ännu mer. Min beundran för deras arbete växer för varje bok. 

Sjöräddaren Anki har blivit en viktig huvudperson för mig.

När det gäller den här serien så rekommenderar jag verkligen att läsa den från början. Det går att läsa den här boken fristående, men de andra två böckerna är så bra att det vore synd att missa dem. Vad du än gör så måste du läsa denna bok!




Inga kommentarer: