måndag 29 juli 2024

Fyrklövern av Olséni & Hansen

När det gäller bokserier som är ett måste att läsa under sommaren, så hör ”Mord i Falsterbo” definitivt dit. Därför är jag så glad att ”Fyrklövern” har släppts i år.

Jag fullkomligt älskar karaktärerna i boken. De är riktiga original. Den 90-åriga kvartetten, speciellt  Ragnar och Egon får mig alltid att fnissa. Och visst blir det så direkt i bokens början. Så har vi polisen Mårten som också roar men som även genomgår en utveckling i boken. För att inte tala om stackars Agatha Björk. Hon har det inte lätt.

Det finns naturligtvis ett mord och Egon och Ragnar är i händelsernas centrum som vanligt. Det är en av Egons bröllopsgäster som blir mördad under en utflykt till stranden. Mårten kallas dit och så börjar karusellen.

På tal om bröllopsgäster så var den samlingen en orsak till skratt. Varför? Det överlåter jag till dig att läsa och få reda på. Men obetalbart var det.

”Fyrklövern” är en underhållande feelgood-deckare som är skriven både med värme och glimten i ögat. Världen blir lite ljusare när man läst den.




Inga kommentarer: