söndag 3 mars 2024

Fem spännande barnböcker

Här kommer tips på fem spännande böcker.

6-9 år:
”Äventyret i Vattenlabyrinten” och ”Äventyret i Tomatdjungeln” är två spännande lättlästa kapitelböcker för 6-9-åringar om Desta som blir liten som en skalbagge och behöver klara utmaningar och gåtor för att ta sig hem och bli stor igen. Till sin hjälp har hon grodan Til, som i första boken är ett grodyngel.

Det är fina färgbilder som speglar texten fint och äventyren passar målgruppen perfekt. Det är både spännande och lockande.

”Vilse” är en lite ryslig berättelse om Agnes som går vilse och möter en annan flicka. Denna flicka minns ingenting utom att hon haft fem magiska stenar, som hon tappat. Agnes hjälper flickan att försöka hitta stenarna. För varje sten minns flickan en sak till.
Jag tyckte mycket om berättelsen och tyckte stenarna var en kul detalj. Man får nämligen vid varje hittad sten få veta vad för slags sten det är och vilken egenskap den har. Illustrationerna är mörka och passar berättelsen alldeles utmärkt. 

9-12 år
”Gengången”: En rysare, som är mer en mystisk spökhistoria än skräck. Den passar de som inte vill ha otäcka berättelser. Det märks att det är en Ingelin Angeborn-bok för hur hon bygger upp historien och får till den mysrysligs spänningen.

Boken handlar om Ellinor som är pả loppis med sin mormor och får ett vackert smyckeskrin med speglar i locket och en ballerina som dansar till musik. Nar Ellinor tittar in i speglarna blir hon yr och lite illamående och hon tycker sig se en balettsal. Det kan ju inte stämma. Boken trycktes första gången 2015. 

”Odjuren”: En berättelse med suggestiva, svartvita illustrationer som tillsammans med texten skapar en läskig, men stämningsfull berättelse. En grafisk roman som handlar om vad som kan hända när människan missbrukar naturen och skogens väsen får nog. 

Utgivna av @rabensjogren 

#rabenochsjögren #barnböcker #barnbok #barnboktips #bookstagram #instabooks #bookstagrammer #bookstagramsverige #bokinsta #bokälskare #brabok #bookstagramsweden #böcker #boktips #läsning #lästips 

Inga kommentarer: