tisdag 26 mars 2024

Det amerikanska dejtingexperimentet

Det här är en bok att läsa om man behöver en stunds välbehövlig verklighetsflykt, i form av romance. I alla fall fungerade det bra för mig. Ibland behöver man bara något som är lätt och härligt att läsa. Det blir som en reboot.

Författaren har även skrivit ”Den spanska kärleksbluffen”. Vissa saker tyckte jag mer om i den och vissa saker tyckte jag mer om i denna. Hursomhelst var berättelsen är förutsägbar men mysig. Precis vad jag var ute efter.

Boken handlar om Rosie Graham har precis sagt upp sig från ett välbetalt jobb för att satsa på en karriär som romanceförfattare. Hon har lyckats få skrivkramp och dessutom rasar delar av taket in i lägenheten. Som tur är har hon extranyckeln till sin bästa vän Linas lägenhet. Hon vet dock inte att Lina redan har lånat ut lägenheten till sin ursnygga, spanska kusin Lucas – som Rosie kollat upp orimligt mycket på Instagram. Rosie och Lucas bestämmer att de ska vara rumskompisar under tiden han är på besök i New York och snart föreslår Lucas ett dejtingexperiment för att Rosie ska återfå skrivinspirationen.


Inga kommentarer: