måndag 9 oktober 2023

Holly av Stephen King

Han har mig direkt på kroken, den käre Stephen King. När jag är tvungen att lägga ifrån mig boken, för att fixa med tvätten, så cirkulerar tankarna hela tiden kring huvudpersonen Holly, de två mördarna och offren. Jag längtar tillbaka till boken så mycket att det känns som om det är ett uträckt gummiband mellan oss. Som tur är så kommer jag tillbaka till fåtöljen och boken rätt snabbt.

Hur lyckas han då att få mig så fast? Ja, det är frågan som jag också ställer mig. Karaktärerna är hursomhelst definitivt en del av det. De är intressanta och spännande, speciellt Holly. Hon har sina egenheter och det är roligt att följa henne och se hur hon växer under läsningens gång. Det är ett speciellt förhållande hon haft till sin mamma och det finns en hel del där för henne att förhålla sig till.

Sedan finns ett spänningsmoment som kittlar nyfikenheten men som också gör att det blir riktigt otäckt och obehagligt. Det blir en dynamik i det hela. Även fast man vet vilka gärningsmännen är redan i början är det spännande, eftersom det finns så mycket runt omkring man vill veta. Det är dock värt att observera att det är en sorts deckare med ruskiga inslag. Detta så man inte blir besviken om man väntat sig skräck.

En sådan här bok resulterar i boksmälla, för vad ska jag läsa nu som jag blir så fast i?



Inga kommentarer: