onsdag 24 maj 2023

Medan livet pågår av Jenny Fagerlund

När Jenny Fagerlund släpper en ny feelgoodroman då bara vet man att man har härlig läsning framför sig. Det är något man inte missar för allt i världen.

Tonen sätts direkt. När man börjar läsa omges man av värme och  sveps iväg. Läsningen flyter så lätt och naturligt. Det ger läsglädje och man vill bara befinna sig inne i berättelsen. Detta är det lätt att göra också eftersom Jenny målar upp miljöerna så lockande och så tydligt. Det finns flera Stockholmsmiljöer att njuta av, bland annat det som omslaget skvallrar om: Körsbärsträden i Kungsträdgården.

Men det är inte bara mysigt. Det finns både djup och svärta. Huvudpersonen Julia är med om något som har med jobbet att göra. Allt runt omkring det får en att tänka: Vad är viktigt i livet?

Och när vi pratar karaktärer. De är så lätta att falla för och ta till sig. Jag vill också ha en granne som Agnes och jag älskar renhållningsarbetarna Johan och Larsa. Det är ett härligt gäng författaren skapat. Givetvis även sådana som är mindre härliga som balanserar upp.

Javisst har Jenny Fagerlund skrivit en ny feelgood-pärla!


1 kommentar:

Mikaela sa...

Tack för boktips