fredag 1 april 2022

Berätta tre saker av Callum Bloodworth

Jag vet inte hur man inte skulle kunna falla för den här berättelsen.

Hör bara här: Liv, tvingas till en fest av sin syster, eftersom systern tycker hon är hemma alldeles för mycket efter mammans död och pappans sammanbrott. Liv vill dock verkligen inte gå på festen. Hon vill bara vara hemma och lära sig onödiga fakta. Systern lyckas dock tjata iväg henne, men väl på festen smittas Liv av covid. Så när hon tvingats iväg för att inte vara så mycket ensam blir hon ensammare än någonsin, eftersom hon tvingas isolera sig. Men så en kväll dunkar det plötsligt på dörren. Liv möter Dag - fast som en röst genom dörren. 

Jag får samma känsla som när jag läst ungdomsböcker av min favoritförfattare John Green, men nu i svensk kontext och miljö. Ni vet, när man bara njuter av att läsa och tänker: Åh, vad det här är bra!

Callum har fått till det fantastiskt bra med underbar humor och underfundighet. Med en berättelse som är full av starka känslor, som smittar. Jag både skrattar och gråter. 

För att inte tala om karaktärerna. Liv och Dag - jag älskar dem och vill inte släppa taget. Jag vill hänga med dem för alltid.

Det är så fint om ensamhet, kärlek och vänskap. Om liv och död. 

Det här precis typen av ungdomsbok som jag älskar. En sådan som passar lika bra för ungdomar som vuxna. Det är en kärlekshistoria som trollbinder.





Inga kommentarer: