måndag 7 mars 2022

Presentationlyftet: 105 vägar för dig som vill nå ut av Micke Hermansson

När man talar vill man ju att folk ska vilja lyssna. Läser man denna bok och tar till sig råden har man alla förutsättningar. Micke Hermansson har nämligen skrivit en presentations-bibel

Åtminstone känns det så, för boken innehåller så mycket bra att tänka på, att göra och att undvika - allt för att man ska få till bra presentationer. Mannen som har infört Grej och the Day i skolvärlden och som är en mästare på framträdanden (det vet vi alla som sett honom i action) vill nu lära ut konsten att få folk att lyssna.

Han skriver lättförståeligt och intresseväckande. Ingen kan som Micke förklara det så bra och så lättillgängligt, allt med glimten i ögat. Från första sidan inspirerar boken och ger positiv energi till att förbättra sig. Den gör att man känner faktiskt att man kan bli bra på presentationer. Att det är möjligt.

Just formatet är dess styrka. Det går snabbt och enkelt att ta till sig innehållet, eftersom texten är kort och koncis. Man kan ha den stående i bokhyllan och lätt återkomma till den för att påminnas om vad man behöver tänka på.

Och aldrig har väl en titel passat bättre, för boken ger verkligen ett lyft till alla som vill bli bättre talare. 

Och aldrig har väl en titel passat bättre, för boken ger verkligen ett lyft till alla som vill bli bättre talare. Från liten grupp till stor grupp och i alla sammanhang. Som lärare har man i alla fall inte råd att förlora sina lyssnare, har du?

Utgiven av @bonnierforlagenlara 

Inga kommentarer: