söndag 31 oktober 2021

Tre böcker på Halloween för slukaråldern

Här kommer tips på tre böcker som passar utmärkt för mellanåldern, så här på Halloween. Var och en av dem är fantastisk läsning.

”Dockspelaren” är en riktigt annorlunda rysare.  Berättelsen är intrigant och fantasifull. Det är riktigt krypande otäckt och trollbindande. Jag är helt lycklig efter att ha läst den, för så här ska en skräckhistoria för barn skrivas. Hatten av för dig Mårten Sandén!

”Modern Väsenologi” är den efterlängtade tredje boken i serien och nu är det moderna väsen man riktigt får gotta sig i, bli experter på och rysa till som t ex Krampus, Svarta madam, Slender man och Godzilla. Det är lika utmärkt berättat som i de tidigare två böckerna. Faktaruta, faktatext och sedan den personliga berättelsen ger tillsammans den perfekta känslan, med de fantastiska och träffande illustrationerna som pricken över i:et.  Jag kan inte få nog av dessa böcker. 

”Ingen kommer levande härifrån” är en otäck berättelse om en skola, Bödelhögens skola. Mobbning och förfall ger en mörk inramning till berättelsen och det i sig är obehagligt. Att det verkar finnas något i källaren ger ytterligare olust. En berättelse att rysa tillsammans med.







Inga kommentarer: