onsdag 30 december 2020

Boktips barnböcker 6-9 år

Dags för tips för 6-9 år.

Månen, varelsen och jag: Om Månne som varken är tjej eller kille, bara Månne. Boken är upplagd så att varje kapitel är en vlogg på Månnes Youtubekanal. Man lär sig mycket av att läsa den.

Vårt lilla landslag och stora klubben: en underbar inkluderande fotbollsberättelse som passar både fotbollsintresserade tjejer och killar.

Sommarskuggan och stora kalasbuset: Spännande för alla som följer Sommarskuggan på TV.

Stulna tänder: Andra delen i serien Rysmans rysliga butik. Jisses vad jag älskar denna bok och serien. Det är roligt, underhållande och bilderna är underbara.

Nelly Rapp fälthandbok för monsteragenter: Jag är så svag för böcker som anspelar på att de finns med i en boks värld. Ett paradis för alla Nelly Rapp älskare! Man får lära sig massor om olika sorters varelser.

Typiskt på en tisdag: En tunn smårolig och spännande bok som passar perfekt för den läsare som kommit igång lite.

Vidunder på Arlanda och Troll i järngruvan:  Den läslust-skapande spännande serien om Jack fortsätter. Går inte annat än att älska. Den drar med både stora och små i historien.

Spöksystrar och spökhästen: Det här är nog min favorit i serien. Det är en sådan fin berättelse om en flicka som inte fått säga hejdå till sin häst som dött och nu får en ny chans.

Millys dagbok: Den är charmig och fantasifull. Milly tappar bort sin dagbok när hon ska handla en tårta. Tur att Max och hunden Milo vill hjälpa henne att leta.

Viggo och kärlekskaoset: En underbar vardagsnära högläsningsbok, som fångar på pricken hur det är att vara i den här åldern.

Isabell vara som man vill: en helt fantastisk hjärtevarm berättelse om utanförskap och få vara den man vill. Jag fullkomligt älskar hästen Isabell som är en sådan fin vän. 

Svante räddaren i nöden är en mycket charmig berättelse om ett glupskt föl och hans vänner katten Stella och hunden Bazzen. 

Mio min Mio: Astrid Lindgrens magiska berättelse i nyinpackat format  med fantastiska bilder av Johan Egerkrans. En självklar högläsningsberättelse i alla hem eftersom den har allt.



Inga kommentarer: