lördag 31 oktober 2020

Rysartips böcker 9-12 år

Måste ju dagen till ära tipsa om rysliga böcker för 9-12 åringar.
👻
Slutstation är en spännande och välskriven mysrysare. Det handlar om Iris som tvingas tillbringa sommarlovet på en gammal järnvägsstation, som hennes mamma med pojkvän ska fixa till. Där händer oförklarliga saker och det finns ett läskig hål i ett av rummen. Men boken är också otäck på grund av att att mammans pojkvän är en otrevlig typ. Berättelsen varvas med kapitel om Maria som lever i järnvägsstationen under 40-talet då kriget pågick. Boken är så mycket mer än bara en spökhistoria. 
👻
Spökröster är en ny bok av författaren till den eminenta boken Gömställen. Coco, Brian och Ollie åker med sina föräldrar på en skidsemester till ett hotell. Det blir snöoväder, men de lyckas ta sig fram. Däremot är de ensamma om att anlända till hotellet. På grund av ovädret har elektriciteten försvunnit. Vännerna får därefter veta att hotellet varit ett gammalt barnhem och att det har sin spökhistoria.

Jag älskar att Katherine Arden skriver så att det verkligen känns som en skräckroman. Man får rysningar längs ryggen av den bästa sorten.
👻
Gravens gåta handlar om Jimmy som är sen till sin trumpetlektion och därför genar över kyrkogården. Då händer det något underligt. Det blixtrar till och när Jimmy sätter sig på en bänk ser han en gravsten där ett namn står samt även dagens datum. Har får ett mystiskt telefonsamtal. Vad betyder allt?

Det är en härlig mysrysare med bilder som gör berättelsen ännu mer spännande att läsa. Man bara måste fortsätta läsa för att veta hur det ska gå. 

Utgivna av @lillapiratforlaget 



Inga kommentarer: