söndag 13 september 2020

Tre barnboks-serier för åldern 6-9 år

Tre nya böcker i älskade barnboksserie för åldern 6-9 år.


Guldringens gåta av Anna Jansson
Maria Werns son, Emil Wern, fortsätter lösa mysterier. Den här gången tipsar hans mamma om ett gammalt fall, när Emil och Linda har tråkigt på sommarlovet. De får hjälp av polisen Tomas Hartman. 

Jag tycker att det är så kul att personerna från vuxendeckarna får vara med på en kant i barndeckarna. Som alltid är det en välskriven berättelse, som är spännande, underhållande och även lärorik.


Filmmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis


Ytterligare ett klurigt mysterium i serien LasseMajas detektivbyrå. Vi har kommit till nummer 28, vilket är helt fantastiskt. De är i samma anda som de tidigare böckerna, dvs lättlästa mysterier i kapitelboksform med fina färgglada illustrationer. I denna bok lär man sig samtidigt en del om filmskapande. 
Nelly Rapp och anden i flaskan av Martin Widmark

I tjugonde boken om Nelly Rapp, så har äntligen Valle börjat i samma klass som Nelly. Nelly tycker det är skönt att ha någon att dela monster-agent uppdraget med. När de ska upp på skolans vind för att hämta en sak till deras lärare så hittar de en flaska med en ande i. Det blir spännande värre.Inga kommentarer: