onsdag 9 september 2020

300 grader av Pernilla Ericson

Det finns böcker och så finns det BÖCKER. Pernilla Ericson har skrivit en knivskarp berättelse, som lockade mig till vidare läsning, trots att jag egentligen var heldöd av trötthet. 

Berättelsen är så snyggt sammansatt och smart upplagt att jag jublar. Bara den detaljen med att Pernilla Ericson gjort en rafflande klimatthriller. Att klimat-problem lyfts i andan av att svenska deckare brukar lyfta samhällsproblem. Hennes bidrag ger en fräschhet till genren. 

En annan sak författaren lyckats otroligt väl med är huvudpersonen, Lilly Hed. Jag fullständigt älskar denna komplexa kvinna, stark och skör på samma gång. Här kanaliserar Pernilla Ericson något hon brinner för, ner i historien, och hon gör det på ett utmärkt sätt. Lilly Hed och det hon går igenom blir verkligt och ger röst åt det som många kvinnors går igenom och har gått igenom. Det känns fint.

Efter att ha läst boken kan jag bara konstatera att Pernilla Ericson lägger sig definitivt i toppen av vår svenska deckardrottning-elit. Jag bugar djupt och applåderar.


Förlag: Romanus & Selling
Betyg: 5 av 5

Inga kommentarer: