torsdag 6 augusti 2020

Ytspänning av Olivier Norek

Vilken ynnest att få läsa en deckare som man älskar direkt från prologen. Olivier Norek är en författare som kan fånga sin läsare direkt och hålla kvar det boken igenom. Det står ”fransk deckarsuccé” på omslaget och blir inte detta en succé i Sverige är det något som är fel någonstans. 

Och märk väl, då inte hos författaren. För han gör alla rätt. Jag vet inte en enda sak som skulle kunna göra det bättre. Det är en mycket intressant karaktär. En spännande polisgåta. Målande miljöbeskrivningar. 

Det enda jag vill är sluka alla författarens andra böcker. Översätt nu, snälla!


Handling: Noémie Chastain, kommissarie på Parispolisen, blir skjuten rakt i ansiktet mitt under ett tillslag. När hon skrivs ut från sjukhuset får hon inte komma tillbaka till sin gamla tjänst. Istället skickas hon till den fridfulla byn Avalone, med uppdraget att förbereda nedläggningen av byns polisstation. Men så flyter en tunna med ett barnskelett upp till ytan i den konstgjorda sjön intill Avalone, och istället för tid att vila upp sig får Noémie ett högprofilerat cold case på halsen. På botten av sjön döljer sig hemligheter som alla verkar vilja glömma.

Förlag: Sekwa förlag
Betyg: 5 av 5

Inga kommentarer: